Gyakori kérdések

Segédlet

A Globe-Job Team Hungary legfőbb profilja a Munkaerő-közvetítés és HR tanácsadás. Megbízóink nemzetközi vállalatok, kiknek megbízásából minden munkaerővel kapcsolatos tanácsadást, kiválasztást, toborozást és a munkavállalás megkezdéséhez szükséges folyamatot elvégzünk. Mi sosem alkalmazzuk az általunk toborozott jelölteket, mindig a Megbízó cég alkalmazásába kerülnek Munkavállalóink.

Sokan összekeverik a Munkaerő-közvetítés és Munkaerő-kölcsönzési tevékenységeket.

A közvetítő csak és kizárólag a jelöltet kiközvetíti adott munkakörre, míg a kölcsönző alkalmazza.
Például: Globe-job Team Kft. kiközvetítí a Jelöltet hollandiai X. Munkaerő-kölcsönző vállalathoz, akit X. vállalat Y. vállalatnál alkalmaz.
A Munkaadó: X. Munkaerő-kölcsönző lesz, viszont a munkavégzés és közvetlen felettes Y. vállalat.
Munkabérrel/alkalmazással/munkaidővel kapcsolatban: X. Munkaerő-kölcsönző lesz a kompetens vállalat.

Egyszerűsítve: Globe-job Team SOHA NEM ALKALMAZ SENKIT, csak és kizárólag közvetít.

NINCS!  Semmilyen rejtett költséggel nem kell számolnia. Bárki pénzt kérne Öntől, bármilyen jogcímen az törvényellenes.

Jelentkezését követően, Munkatársunk megkeresi telefonon, majd kompetenciái alapján Önnek leginkább megfelelő állásajánlatot írásban megküldi. Ezt követően amennyiben Ön elfogadta az ajánlatot, elkezdődik a kiutazás szervezése, szükséges adatok bekérése.

Természetesen NEM! Regisztrációjával bekerül zárt rendszerünkbe. A regisztrációkor megadott információk alapján írásban különböző állásajánlatot küldünk Önnek. A rendszerünkből bármikor töröltetheti magát!

Törlési igényét kérjük írásban jelezze a hr@globe-job.com címen. Köszönjük!

Nem, a nyelvoktatás nem kötelező! Csak egy segítség és támasz azoknak, akik szeretnék picit vagy komolyabban elsajátítani az angol nyelvet.

Igen! Amennyiben szüksége lenne segítségre, kérjük mindenképpen jelezze nekünk! A buszos transzfer nem a Globe-Job Team szolgáltatása, de partnerünkként dolgozunk együtt megbízható, jól felszerelt buszos társaságokkal.

IGEN! Minden munkakör esetében rendelkezik partnerünk szállással, melynek igénybevétele nem kötelező! Szállások mindegyike lakható, élhető szállások. A szállást sosem kell előre kifizetni!

EU tagállamban történő munkavégzés után Magyarországon nem kell adóznia, viszont a NAV-nál bejelentési kötelezettsége keletkezik ezektől függetlenül!
Amennyiben külföldön vállal munkát, eldöntheti, hogy lemondja-e a magyar tb-t, vagy továbbra is fizeti az itthoni társadalombiztosítását. Mindkét esetben kérem fáradjon be a NAV-ba és kiutazást megelőzően tájékozódjon, és intézkedjen ez ügyben.

IGEN, vannak munkakörök férfiaknak és hölgyeknek egyaránt. Szálláson is együtt lesznek, de nem garantált, hogy a munkavégzés egy helyen fog történni. Olyan párokat keresünk, akik -mint itthon-, elfogadják ha esetleg nem egy helyen dolgoznak. Minden Partner ezt próbálja figyelembe venni, de senki sem garantálja a közös munkahelyet. A szállás garantált 2 ágyas szobában!

IGEN! A felsorolt munkáink mindegyike nem igényel nyelvtudást. Vannak természetesen nyelvtudást igénylő munkáink is, de azt kiválasztott személyeknek ajánljuk fel. Fontos: amennyiben egy pozícióra túljelentkezés van, mindig a nyelvtudással rendelkező jelölteket preferáljuk, így tanácsos mihamarabb megtanulni az alapvető angol kifejezéseket.

A nagy érdeklődésre való tekintettel egyszerűen képtelenség a telefonos megkereséseket kezelni. Mindenkit megkérünk, hogy felmerülő kérdéseit e-mailben jelezze, illetve jöjjön el az interjúra, ahol mindent személyesen tisztázhatunk. hr@globe-job.com e-mail címen készséggel állunk rendelkezésére.

Ilyen esetben rövid videóbemutatkozót vagy Skype-os interjúra van lehetőség.

A kiutazás kiadása annak függvényében változik, milyen módon utazik. Autóbusszal általában 100-110€, kocsival a benzinpénz, repülővel 30.000-50.000Ft. Ennek könnyen utána tud járni különböző telekocsis vagy légitársaság oldalain, esetleg útvonaltervező használatával.

Ezen felül mindenkinek tanácsoljuk, hogy legalább 1-2 hétre elegendő zsebpénze legyen.

Sajnos sem kisgyermek/kisállat nem helyezhető el Partnereink szállásán. Tanácsoljuk, hogy mihamarabb keressenek albérletet az adott környéken.

Hollandiában a caffe-shopban valóban lehet vásárolni, azonban partnereink kifejezetten TILTJÁK  a munkahelyen, szálláson, többi munkavállaló előtti használatát! Akit rajtakapnak, hogy munkában vagy másokat zavarva pihenőidőben használják, AZONNALI KIRÚGÁSSAL JÁR! A drogok használata viszont Magyarországon büntetendő, – hiába használhatja Hollandiában, itthon büntethetővé válik érte – kérünk minden Hollandiába tartó Munkavállalót, hogy ezt vegye figyelembe!

A nyelvtudást és szakmát nem igénylő munkáinkra rengeteg jelentkezés érkezik be. Sajnos lehetetlenség kezelni napi 300 telefont, továbbá a jelentkezés minden esetben fényképes önéletrajzzal történik. Cégünk megpróbál minden releváns információt átadni honlapján, amennyiben további kérdése merülne fel kérem email-ben tegye meg az hr@globe-job.com címen.

Partnereinknek rengeteg könnyebb betanított munkaköre van, éppen ezért ilyen esetben megoldható, hogy új helyre kerüljön. Semmiképp sem kerül elbocsátásra csupán csak azért, mert a konkrét munkakörben nem érzi jól magát, de ehhez az Ön rugalmassága is szükséges, hiszen lehetséges, hogy pár napot akár 1-2 hetet várni kell az átszervezéssel.

Mi hiszünk az őszinte kommunikációban, és abban, ha valakinek problémája van arra mindig lehet megoldást találni.

Kérjük Önöket, hogy MINDENKÉPPEN rendelkezzenek saját névre szóló bankkártyával. (teljesen mindegy, hogy milyen kártya – lehet magyar, holland, német, szlovák stb..) Sajnos Hollandiában megszigorították a számlanyitást, így kockázatos lenne számla nélkül kiutaznia.

IGEN, minden Partnerünk ad előleget, de előtte mindenképpen szükséges dolgoznia.

A nettó bér meghatározása Magyarországon sem egyszerű, hiszen vannak Munkavállalók akik különböző kedvezményekben részesülnek. Sajnos Hollandiában sem egyszerűbb a helyzet, hiszen az adó mértéke nagyban függ a munkaórák számától, pótlékoktól, éves bevételtől.
Felelőtlenség lenne konkrét, egzakt számot mondani Önnek, éppen ezért szoktunk egy 1000-1500€ -ig terjedő összeget meghatározni munkakörönként. Ez az összeg már teljesen adómentes, ennyit szoktak kézbe kapni általában munkavállalóink. (ebből már nem kell fizetni semmit sem)

Nincs még önéletrajzod, de szeretnél már egy szép bemutatkozást szerkeszteni? Katt ide, és készítsd el csupán pár perc alatt!

Amennyiben nem tudod angol nyelvtudásod milyen szintű,  az alábbi teszt segítségével mérje fel aktuális ismereteit. A teszt 25 rövid kérdésből áll, 10-12 perc alatt elkészíthető. 

Töltsd le ingyenes alapcsomagunkat, hogy ne kelljen nulla nyelvtudással belevágnod a külföldi munkavállalásba!

Nem találta meg a választ? Kérdezzen bátran!

Lépjen velünk kapcsolatba!
Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram